Mobi
+
vinkar [²vI@:kar] verb visa film
(vinkar, vinkade, vinkat, vinka)
röra handen fram och tillbaka i luften till hälsning etc; vifta
përshëndes me dorë
(tund dorën)
Exempel
  • vinka av någon vid tågeti jap lamtumirën dikujt tek stacioni i trenit, duke e përshëndetur me dorë
Uttryck
  • vi har inte mycket tid att vinka på ("till vårt förfogande")ne nuk kemi shumë kohë në dispozicion
spelevink [spelevI@:k] subst.
(spelevink, spelevinken, spelevinkar)
person som hittar på spratt
rrengshor-i
(dredharak-u, person që është i prirur t'u bëjë rrengje të tjerëve)
vink [vi@:k] subst.
(vink, vinken, vinkar)
rörelse med handen, vinkning
përshëndetje me dorë ("kryes. fig. "aluzion; këshillë, propozim"")
Exempel
  • råd och vinkar inför semesternkëshilla dhe propozime për pushimet verore