Mobi
+
sparkar [²spAr:kar] verb
(sparkar, sparkade, sparkat, sparka)
stöta till med foten
<A sparkar (på) B/x>
shkelmoj ("në ligj. e përdit. dhe fig. "pushohem nga puna"")
(qëlloj me shkelm)
Exempel
  • hästen sparkade bakutkali goditi me shqelm
  • företaget sparkade tio anställdandërmarrja pushoi nga puna 10 punëtorë