Mobi
+
smidig [²smI:dig] adj.
(smidig, smidigt, smidiga)
böjlig, spänstig
fleksibël, -e, farkëtuesh/ëm (i), -me (e) ("fig. "funksional, -e, efektsh/ëm (i), -me (e)"")
(lakuesh/ëm (i), -me (e), elastik, -e, shkathët (i,e), zhdërvjellët (i,e))
Exempel
  • hon var ung och smidigajo ishte e re dhe e shkathët
  • ett smidigt tygnjë pëlhurë tekstili (e butë)
  • en smidig metodnjë metodë e efektshme