Mobi
+
afton [²Af:tån] subst.
(afton, aftonen, aftnar, afton|klänningen)
kväll
mbrëmje ("zakonisht në disa shprehje")
Exempel
 • en lyckad aftonnjë mbrëmje e sukseshme
 • god afton!mirëmbrëma!
 • i afton dansnë vallzimin e mbrëmjes së sonte
Sammansättningar
 • julaftonnata e krishtlindjes
 • visaftonmbrëmje argëtuese (me këngë)
 • afton|klänning afton|klänningenfustan për mbrëmje
 • afton|bönlutje e mbrëmjes
 • afton|rodnadperëndimi i diellit
bomull [²bOm:ul:] subst.
(bomull, bomullen, bomulls|plantagen, bomulls|exporten, bomulls|klänningen)
en växt; fröull; en sorts tyg
pambuk
Sammansättningar
 • bomulls|plantage bomulls|plantagenplantacion pambuku
 • bomulls|export bomulls|exporteneksporti i pambukut
 • bomulls|klänning bomulls|klänningenfustan pambuku
brud [bru:d] subst.
(brud, bruden, brudar, brud|klänningen)
kvinna på sin bröllopsdag
nuse ("në ligj. e përdit. "çikë, gocë, cucë, çupë"")
Sammansättningar
 • brud|klänning brud|klänningenfustan i nusërisë
 • brud|näbbfëmijë që ecin para nuses dhe dhëndrit në kurorëzim, shoqëruesit e nuses
 • brud|slöjavello e nuses, duvak i nuses
 • raggarbrudvajzë që shoqërohet me djem
Extra
klänning [²klEn:i@] subst.
(klänning, klänningen, klänningar, klännings|tyget)
ett klädesplagg för kvinnor
fustan
Sammansättningar
 • klännings|tyg klännings|tygetpëlhurë fustani, pëlhurë për fustan
Extra
mamma [²mAm:a] subst.
(mamma, mamman, mammor, mamma|klänningen)
mor, moder
<A är mamma till B>
nënë, mëmë, mama
Sammansättningar
 • mamma|klänning mamma|klänningenfustan për shtatzëna, fustan shtatzënie
 • mamma|kläderrroba për gra shtatzëna
 • mamma|ledigleje shtatzënie
 • kycklingmammanënë tepër e dhënë pas fëmijëve të vet
Avledningar
 • mammigshumë (i,e) varur nga e ëma
Extra
siden [²sI:den] subst.
(siden, sidenet, siden|klänningen)
ett slags blankt, fint tyg
mëndafsh
Sammansättningar
 • siden|klänning siden|klänningenfustan mëndafshi