Mobi
+
ande|dräkt [²An:dedrek:t] subst.
(ande|dräkt, andedräkten)
luft som man andas ut
frymë, erë (e gojës)
(ajri që thithim e nxjerrim nga mushkëritë)
Exempel
  • dålig andedräkterë e keqe nga goja
bad|dräkt [²bA:drek:t] subst.
(bad|dräkt, baddräkten, baddräkter)
plagg som används vid bad
rroba banje
Extra
dräkt [drek:t] subst.
(dräkt, dräkten, dräkter)
klädsel, kläder
veshje ("fig. "formë e jashtme, petk"")
(rrobë)
Exempel
  • dräkter från medeltidenveshje mesjetare
  • bibeln i modern språklig dräktbibël me një petk të ri gjuhësor
Sammansättningar
  • baddräktrroba banje
  • folkdräktveshje popullore, kostume popullore
dräkt [drek:t] subst.
(dräkt, dräkten, dräkter, dräkt|jackan)
jacka och kjol
kostum
(xhaketë dhe fustan)
Exempel
  • ska jag ta dräkt eller klänning?ta vesh kostumin apo fustanin?
Sammansättningar
  • dräkt|jacka dräkt|jackanxhaketë kostumi
Extra