Mobi
+
arm|båge [²Ar:mbå:ge] subst.
(arm|båge, armbågen, armbågar, armbågs|leden)
leden mellan överarmen och underarmen
bërryl
Uttryck
 • ha vassa armbågar ("vara framfusig")ka bërryla të fortë ("është (i,e) padrojtur")
Sammansättningar
 • armbågs|led armbågs|ledennyjë e bërrylit
 • armbågs|rumdhomë shumë e vogël (që ka një hapësirë aq sa mund të lëvizësh vetëm bërrylat)
Extra
båge [²bÅ:ge] subst.
(båge, bågen, bågar)
rundad linje, kurva
kurbë
(vijë e lakuar, kthesë)
Exempel
 • vägen ska gå i en båge över områdetrruga kalon në një kthesë mbi zonën
Sammansättningar
 • valvbågeqemer, hark
båge [²bÅ:ge] subst.
(båge, bågen, bågar)
vapen att skjuta pilar med
hark gjuetie
Exempel
 • spänna bågentërheq harkun
Sammansättningar
 • båg|skyttesport i gjuajtjes me hark, harkëtari
båge [²bÅ:ge] subst.
(båge, bågen, bågar)
motorcykel
motoçikletë ("në ligj. e përdit.")
Exempel
 • en häftig bågenjë motoçikletë e fuqishme
pil [pi:l] subst.
(pil, pilen, pilar, pil|bågen, pil|snabbt)
långsmal projektil med vass spets
shigjetë
Exempel
 • pil och bågeshigjeta dhe harku
Uttryck
 • snabb som en pil ("mycket snabb")(i,e) shpejtë si shigjetë ("shumë (i,e) shpejtë")
Sammansättningar
 • pil|båge pil|bågenharku i shigjetës
 • pil|snabb pil|snabbt(i,e) shpejtë si shigjeta
regn|båge [²rE@:nbå:ge] subst.
(regn|båge, regnbågen, regnbågar)
en mångfärgad ljusbåge på himlen (vid regnskurar blandad med solsken)
ylber
(hark i ndritshëm në qiell me shtatë ngjyrat e spektrit të dritës, që krijohet zakonisht pas shiut)
Sammansättningar
 • regnbågsfärgadme ngjyra ylberi
Extra
slang|båge [²slA@:bå:ge] subst.
(slang|båge, slangbågen, slangbågar)
klyka med gummiband att skjuta iväg stenar med
hobe
(llastikë (për të gjuajtur gurë))