Mobi
+
applåd [aplÅ:d] subst.
(applåd, applåden, applåder)
handklappning
duartrokitje
åska [²Ås:ka] subst.
(åska, åskan, åsk|molnet, åsk|ledaren)
oväder med blixtar och muller, åskväder
gjëmim ("fig. edhe për tingujt e fuqishëm")
(mot i keq me vetëtimë, bubullimë dhe qiell të vrenjtur)
Sammansättningar
  • applådåskaduartrokitje të stuhishme, duartrokitje gjëmuese
  • åsk|moln åsk|molnetre stuhie (bubullime); fig. kërcënim
  • åsk|ledare åsk|ledarenrrufepritë, rrufepritës