Mobi
+
apparat [aparA:t] subst.
(apparat, apparaten, apparater)
(teknisk) anordning; instrument; maskin
aparat ("edhe në mënyrë fig. për organizëm, organizatë etj.")
(instrument; makineri)
Exempel
  • elektroniska apparateraparate elektronike
  • den byråkratiska apparatenaparat burokratik
Sammansättningar
  • TV-apparattelevizor
  • hörapparataparat dëgjimi
hör|apparat [²hÖ:rapara:t] subst.
(hör|apparat, hörapparaten, hörapparater)
apparat som förstärker hörseln hos hörselskadade
aparat dëgjimi
Extra
parti|apparat [²par+tI:ap:ara:t] subst.
(parti|apparat, partiapparaten, partiapparater)
ledningen och administrationen för ett politiskt parti
aparat partiak
(kryesia dhe administrata e një partie politike)
rak|apparat [²rA:kapara:t] subst.
(rak|apparat, rakapparaten, rakapparater)
elektrisk apparat för rakning
makinë rroje
(aparat elektrik për rroje)
Extra